top of page

Wat is KSA?

Een koningsblauw hemd en een oranje das. Je hebt ons misschien al eens zien lopen. Maar waar staat KSA nu voor? Dat kom je op deze pagina te weten. 

Foto over ons.jpg

Over KSA

KSA Sint-Donaat Waasmunster begon in 1939. De toenmalige KSA St-Donatusbond Waasmunster werd opgericht door Lucien Ketels. De nieuwe jeugdbeweging begon met zo'n 16 leden. In de jaren 1960 en 1970 ontstond een grotere betrokkenheid op de eigen omgeving en de wereld. In deze periode werden er steeds meer gemengde groepen opgericht. In Waasmunster koos men ervoor om de jongens en meisjes apart te houden. 

In september 2015 gaat KSJ-KSA-VKSJ door het leven als KSA. 36.000 leden actief in 290 plaatselijke afdelingen. Dit maakt van KSA de op twee na grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. 

KSA is gebouwd op vier kernwaarden. Spelen, groeien, verbinden en engageren. Deze vier kernwaarden zijn voortdurend in evolutie: gedurende de hele KSA- carrière bouwt elk individu deze kernwaarden actief uit. Zo groeit elk individu uit tot een sterk lid of sterke leider. Op hun beurt dragen ze zo bij aan een krachtige plaatselijke groep. Bovendien bereidt het ontwikkelen van deze kernwaarden tijdens hun levensloop in KSA hen ook voor op een actief leven in de maatschappij. Bekijk hier de missie en visie van KSA Nationaal.

Binnen onze eigen afdeling koppelen we hier nog een grote portie avontuur en openluchtleven aan. We trachten elk lid te doen beseffen dat buitenspelen heel belangrijk is. 

bottom of page