top of page

Leeftijdsgroepen

Onze KSA is er voor alle jongens tussen 5 en 15 jaar. Vanaf je 16 jaar ben je welkom in onze leidingsploeg. We werken met drie verschillende leeftijdsgroepen. Leeuwtjes, jongknapen en knapen. Elke zaterdag voorzien we activiteiten op maat van elke leeftijdsgroep. 

Logo leeuwtjes.png

Leeuwtjes

De jongste leden van onze beweging noemen we de leeuwtjes. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leiders zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.

Leeftijden: 5 tot 8 jaar

Jongknapen

De jongknapen vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep horen en nieuwe vrienden leren kennen.

Leeftijden: 9 tot 11 jaar

Logo jongknapen.png
Logo knapen.png

Knapen

De leden van 12 tot 15 jaar heten in KSA de knapen. Ze zijn stilaan 'groot' geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in KSA kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Die groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. Aangezien knapen, volop zichzelf aan het ontdekken zijn, leidt dat geregeld eens tot kleine crisissen waar de leider als moderator nodig is. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.

Leeftijden: 12 tot 15 jaar

bottom of page